Media

Nieuwsbrief en nieuwjaarswensen

21 december 2017

Een terugblik en vooruitblik:2017 was het eerste jaar van De Bewuste Bourgondiër, een concept dat de waarde van échte voeding voor ieders gezondheid terug in de wereld wil zetten. Ik durf tevreden terugblikken op een verrassend en inspirerend jaar. Blik je even mee terug op het afgelopen jaar? Er wordt ook al een voorzichtige voorspelling gedaan voor volgend jaar:

Meer lezen

Bourgondisch, maar toch gezond

13 november 2017

Taalpuristen zullen erover vallen: op de cover van het boek van Erica Rutten staat Bourgondiër, met een hoofdletter. Het Groene Boekje laat nochtans geen twijfel bestaan: een Bourgondiër is een inwoner van Bourgondië, een bourgondiër een levensgenieter. Met de titel van haar boek kan ze toch niet de eerste categorie bedoeld hebben? ‘Toch wel’, zegt ze.

Meer lezen

Nieuwsbrief

27 oktober 2017

Het is een ambitie van De Bewuste Bourgondiër is om kennis over voeding en gezondheid te delen, maar ook om deze voeding te beleven. Dit om te kunnen ervaren dat het mogelijk is om Bourgondisch en toch gezond te leven. Om dat te realiseren hebben we het concept van een Midweek ontwikkeld waar voeding centraal staat.

Meer lezen

Reactie op de nieuwe voedingsdriehoek

23 september2017

De nieuwe voedingsdriehoek is een feit! Toch blijft de consument waarschijnlijk met veel vragen zitten, want de scheiding tussen bewerkte en onbewerkte voeding is erg vaag en de consument zal met het aanbod bewerkte producten moeten leren omgaan. Denk maar aan het hele gamma van light producten, glutenvrije producten of kant-en-klare gerechten. Er zijn mensen die niet weten of deze tot de groene of de rode figuren behoren. 

Meer lezen

De Standaard: "Hoe korter de ingredientenlijst van een product, hoe beter."

24 juli 2017

‘Wie vooral lokaal, seizoensgebonden en plantaardig eet, eet gezond.’ Dat zegt de Kinrooise doctor in de Voedingswetenschappen Erica Rutten. Om gezonde voeding te stimuleren, lanceert ze het Bewust Bourgondisch Netwerk, met organisaties en horecazaken die lokale en seizoensgebonden producten op de kaart zetten.

Meer lezen

Weekend Knack.be: Bewust bourgondisch: 'Een product is niet gezond of ongezond, een eetpatroon is dat wel'

12 juli 2017

Om de zoveel tijd wordt er wel eens een spannende, nieuwe manier van gezond eten voorgesteld, maar die trendst zijn volgens doctor in de voedingswetenschappen Erica Rutten niet zaligmakend. In haar nieuwe boek 'De bewuste Bourgondiër' legt ze uit hoe gezond eten wel kan, en dat heeft weinig met hippe trends te maken.

Meer lezen

Gemeente Kinrooi: Meer weten over gezond eten!

15 jan 2017

Erica Rutten vult de twee aan: "Ik vind het belangrijk om mee te doen aan de sensibilering naar goede ...

Meer lezen

Opiniestuk in De Standaard: Eet gezond, eet onbewerkte voeding

15 september 2016

De Hoge Gezondheidsraad heeft de nieuwe voedingsadviezen gepubliceerd (DS 23 september). Voeding is nog nooit zo complex geweest door de opkomst van geïndustrialiseerde producten en allerlei hippe benamingen en claims die eraan gekoppeld worden. Het is dan ook goed om wat orde in de chaos te brengen.

Meer lezen
Nieuwsoverzicht