FAQ

FAQ

Van mijn dokter moet ik gezonder eten. Ik weet wel wat gezond is, wat kan De Bewuste Bourgondiër mij dan nog bieden? 

De Bewuste Bourgondiër gaat verder dan het klaarmaken van een gezonde maaltijd. Door het delen en beleven van wetenschappelijk onderbouwde kennis wordt je bewustzijn over het belang van gezonde voeding vergroot, maar ook over het verschil tussen een gezond en een ongezond voedingspatroon en tussen bewerkte en basisproducten. Tijdens de verschillende opleidingen worden verschillende facetten over voeding en gezondheid toegelicht.

Tevens kun je na het volgen van een opleiding tot de community van de Bewuste Bourgondiër treden waar middels social media enerzijds tips, tricks en allerlei andere dingen word en gedeeld om op deze wijze de toepassing van een gezond voedingspatroon te stimuleren. Anderzijds leer je via het netwerk van de Bewuste Bourgondiër ook de Bewuste Partners kennen die mee de toepassing van de Bewuste Bourgondiër gemakkelijker maken.  

Val ik ook af als ik Bewust Bourgondisch leef?

De Bewuste Bourgondiër tracht een gezond voedingspatroon langdurig in te bouwen in ieders leven. Dit omdat het gezond voedingspatroon veel gezondheidswinst kan inhouden. Indien je voorheen een typisch Westers voedingspatroon had, zal je zeker in gewicht afvallen. Maar er wordt getracht vooral gezond te eten, dus deze gewichtsvermindering zal over een lange tijd plaatsvinden.

Voeding is toch maar één onderdeel van een gezonde levensstijl?

Dat klopt. Naast voeding spelen beweging, minder stress en stoppen met roken ook een belangrijke rol in een gezonde levensstijl. Daarom worden er ook opleidingen in samenwerking met deze andere  disciplines georganiseerd zoals de opleiding ‘Fit & goed gevoed’ of tijdens de midweeks. Maar ook als je je enkel op één factor zoals voeding richt, motiveert dat om de andere factoren ook gezonder aan te pakken. Het werkt als een opwaartse spiraal.

Ik heb een ziekte waarbij de dokter zegt dat ik gezond moet eten. Is toepassen van De Bewuste Bourgondiër dan wel voldoende?

De Bewuste Bourgondiër past een gezond voedingspatroon toe. Dit is het enige voedingspatroon waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het de gezondheid bevorderd en zelfs de levensverwachting kan verhogen. Omdat een gezond voedingspatroon gebaseerd is op veelvuldig gebruik van plantaardige basisproducten, bevat het veel minder verzadigd vet, toegevoegde suikers en minder zout in vergelijking met een typisch westers voedingspatroon. Daardoor is een specifiek aangepast dieet vaak niet nodig, zeker niet in een vroeg stadium van een ziekte.