Het boek

Het boek 'De Bewuste Bourgondiër'

Voeding staat onder vuur. Iedereen weet wel wat gezonde voeding is, maar we passen het op grote schaal niet toe. We blijken massaal een westers voedingspatroon te hebben dat in verband staat met de ontwikkeling van een aantal chronische ziekten. 

Hoe is het zo ver kunnen komen?
Het boek gaat terug naar het begin van de twintigste eeuw en bekijkt de toepassing van voeding tot in het heden. Op deze wijze wordt duidelijk hoe het huidige westerse voedingspatroon is ontstaan. Het gevolg is een jungle van voeding, kennis en dogma’s waar we vandaag mee te maken hebben. Tevens wordt de complexiteit van de voedingswetenschappen toegelicht evenals de relatie van het westerse voedingspatroon met tal van chronische ziekten.

In detail gaat de auteur in op het genoemde westerse voedingspatroon en op de verschillen met het gezonde voedingspatroon dat vaak beschermend werkt. Om de transitie naar een dergelijk gezond voedingspatroon succesvol te maken is de rol van de consument erg belangrijk. Enkel met een mentaliteitswijziging zal dit mogelijk zijn.

Om het gezonde voedingspatroon gemakkelijk toepasbaar te maken wordt ‘De Bewuste Bourgondiër’ in het leven geroepen. Want voeding is vooral genieten, maar bewust. Deze indringende publicatie is niet alleen bestemd voor professionals, maar evenzeer voor consumenten en patiënten en voor ouders en grootouders die een verschil willen maken voor hun eigen gezondheid, maar ook die van hun kinderen en kleinkinderen. Kortom, voor iedereen die de dagelijks noodzakelijke voeding als een te respecteren levenszaak beschouwt en een gezond voedingspatroon wil aanleren.

Bestel uw boek!

Voeding van vandaag is veel complexer geworden dan het innemen van voedingsproducten. Consumenten dreigen het spoor bijster te raken door verschillende informatiebronnen en tegenstrijdige meningen, terwijl iedereen recht heeft op objectieve wetenschappelijk onderbouwde informatie over hetgeen we dagelijks tot ons nemen. Want, uiteindelijk geldt: voeding belangt ons allemaal aan!

Prijs: € 22,-  |  inclusief verzendkosten 

Bestel hier