Bedrijven

Bedrijven

Als bedrijf is het erg belangrijk om te investeren in gezonde werknemers. Dit heeft een dubbele betekenis, namelijk dat gezonde werknemers betere prestaties kunnen neerzetten, maar ook dat het ziekteverzuim daalt.

Oudere werknemers, werknemers die in wisselende posten werken of werknemers met overgewicht of chronische ziekten zijn maar een greep uit de werknemers waarbij aanpassing van de voeding erg belangrijk kan zijn. Investeren in een gezond voedingspatroon is dus investeren in een gezond bedrijf.

Aanbod

Consulting op weg naar De Bewuste Bourgondiër:

‘Consulting op weg naar De Bewuste Bourgondiër’ is een adviesverlening om het voedingsklimaat binnen een bedrijf gezonder te maken. Het voedingsaanbod, de uitstraling, de attitude worden gezonder volgens de visie van De Bewuste Bourgondiër. Eerst wordt de huidige toestand in kaart gebracht om dan stapsgewijs richting een gezond voedingspatroon te gaan. In samenspraak wordt een plan opgesteld met concrete acties en doelstellingen. Dit traject kan worden aangevuld met een belevingsopleiding om werknemers op hetzelfde niveau van De Bewuste Bourgondiër te zetten. Neem contact op voor een aanbod op maat van uw bedrijf.

Neem contact op voor een aanbod op maat van uw bedrijf!

Contact

Belevingsopleidingen

Tijdens deze opleidingen worden beleving en kennis over het gezond voedingspatroon gedeeld en wordt De Bewuste Bourgondiër op verschillende manieren beleefd. Tijdens belevingsopleidingen zoals 'Beat the sugar' of 'Fit & Goed Gevoed' kunnen werknemers beleven wat het is om het voedingspatroon aan te passen en wat het betekent voor hun lichaam. Deze opleidingen vinden plaats in kleine groepen om in te kunnen spelen in ieders voedingspatroon. 

Lezing

Bij een lezing wordt een grotere groep mensen bereikt. Het is erg laagdrempelig en is een prima eerste kennismaking. Er wordt op een leuke manier de grondbeginselen van een gezond voedingspatroon uitgelegd. Maar de lezing kan ook over een specifiek onderwerp gaan, zoals 'Suiker: the beauty or the beast?', 'het verhaal van cholesterol' of ''voeding tijdens wisselende posten'. 


Neem gerust contact op om een lezing op maat te plannen!

Contact

'Beat the sugar'

‘Beat the sugar’ houdt 4 bijeenkomsten van 1.5 uur tijdens 8 weken in. Er wordt stilgestaan bij het huidige voedingspatroon en wordt er stevig ingezet op bewustwording van de marketing van (vaak bewerkte) voedingsproducten. Deze reeks zal bewustwording creëren voor hetgeen gegeten wordt en informatie verschaffen over suikers. Het programma kan ook gespreid worden over 15 weken waarbij er dan ook de lichaamssamenstelling wordt gemeten die tijdens 2 individuele sessies nader wordt toegelicht om de privacy te bewaken.

Ook kunnen andere onderwerpen aan de activiteit verbonden worden zoals voeding tijdens wisselende posten toepassen of het complete voedingspatroon van De Bewuste Bourgondiër. Deze reeks kan op locatie of in Kinrooi plaatsvinden.

Contact

‘Fit & goed gevoed’

‘Fit & goed gevoed’ houdt twee ochtenden in waarin wordt ervaren hoe gezonde voeding en beweging samen versterkend werken. De gevarieerde combinatie van een actieve beweegsessie, een praktische maar wetenschappelijk onderbouwde voedingssessie én een voedzame maaltijd geven je een vliegende start. Je leert kritisch kijken naar je eigen levensstijl en er worden concrete persoonlijke doelstellingen geformuleerd tijdens de eerste bijeenkomst. Na afloop wordt een infobundel ‘Fit & Goed Gevoed’ uitgedeeld met daarin de recepten, tips & tricks. Deze opleiding kan gekoppeld worden aan een teambuilding of een vergadering.

Contact

Midweek 'De Bewuste Bourgondiër' 

‘‘Midweek De Bewuste Bourgondiër’ is een 2 of 3 daagse waar voeding centraal staat, vergezeld met andere activiteiten zoals beweging, ontspanning en genieten. Alle facetten van De Bewuste Bourgondier komen aan bod met kennis en praktijk. Deze midweek kan gecombineerd worden met een teambuilding of werk-gerelateerde activiteiten. Na deze dagen is het beleven en het toepassen van een gezond voedingspatroon een stuk gemakkelijker. Tevens ervaart men dat gezond eten echt Bourgondisch kan zijn!

contact

Reactie van een tevreden bedrijf: "Een zeer degelijk en gevarieerd aanbod. Het was tegelijk leerrijk en ontspannen. We kijken uit om volgend jaar een ander topic aan te halen."